Outlander.

Har någon av er någonsin upplevt en enorm kärlek till något lite konstigt? En bok? En film? Ett plagg?
Det har jag. Eller rättare sag, jag känner det nu.
 
För fyra år sedan ramlade jag över serien "Outlander" av Diana Gabaldon. Det var min ömma moder som propsade på att jag skulle läsa den. Så jag gjorde så... 
 
Och det tog inte många rader förrän jag var helt fast! Diana är en fantastisk författare. Hon är enormt kunnig, siter inne med stor kunskap om det hon skriver om ( Skottland på 1740-talet och jakobitiska upproret). Det känns helt enkelt som om man är mitt uppe i hennes berättelse! 
 
Som sagt, den handlar om en sjuksköterska från andra världskriget, Claire Randall som tillsammans med sin make Frank drar upp i högländerna för att ha en "andra bröllopsresa". Kriget skiljde dem åt under flera år, så dags att pippa ikapp så att säga :P.. Nog skämtat.
 
Kort och gott: Claire ramlar in genom en menhir, en stencirkel och vaknar upp i 1740-talets Skottland. Landet präglas av vild natur, rödrockar, män i kilt, blodiga strider och mycket annat.
Och Claire möter Jamie Fraser. 
 
Männens män. King of Men. 
 

Ja, vad som sker sen är helt enkelt bara otroligt spännande, fantastiskt, underbart, romantiskt och ja, beroendeframkallande!
 
Har läst serien 4 ggr nu. 
 
Och igår fick jag ÄNTLIGEN se första avsnittet av serien som nu släpps.
 
Haha herregud!!!!!
Tårarna rann, jag rös i hela kroppen, jag vart enormt lycklig, kåt, uppfylld av någon slags ny salighet. Ja hela jävla känsloregistret kan man ju kanske säga!!!!! 
 
De som känner mig vet sedan länge hur förälskad jag är i Skottland. Ända sedan jag var liten har jag lyssnat på keltisk folkmusik. Kiltar har alltid fascinerat mig (kanske mest det som är under..?).
 
Så hela Outlander. Allt som har med det att göra, fascinerar mig över alla gränser!! 
Och ja, avsnittet var bra. Fantastsikt bra! Så helvetes jävla bra!!!
De älskade karaktärerna förkroppsligade av perfekta skådespelare, musik som trollband och gav mig gåshud. Ett sagolik sceneri över Skottland. Jag har varit i Skottland och kunde faktiskt relatera till ett och annat slott i serien som jag faktiskt besökt :D.
 
Finns inget jag inte älskar med denna bokserien och numera tvserien. Jag är såld. Jag har sålt min själ till Diana Gabaldon och Outlander. Till Jamie Fraser. 
 
Så, ge den en chans. Den är fantastisk! Jag kanske är så förtrollad på grund av min stora kärlek till böckerna. Fastän jag bara har sett ett avsnitt så vet jag att denna serien brädar alla mina andra favorit-serier "Game of Thrones" och "The Walking Dead". Med hästlängder!!! Ha det liksom!
 
Tänk vad besatthet kan göra med en människa :P hahaha!
Känner mig som om jag var 12 år och Outlander var Elvis Presley ( jag var besatt av honom också könner dere...).
 
Ok. Nu har jag fått detta lite ur systemet. Jag är en nörd. En ordentlig sådan också.
Men det får vara ok.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0