Dag 1 i Rom: EFFEKTIVA!

På torsdagen satte vi våra små fötter i Italiens huvudstad Rom. Jag och Julia häpnades över värmen, snygga italienare och fantastiska byggnader. Och det skulle bara bli bättre ;)...
Första dagen skedde inte så mycket, flygtrötta som vi var. Vi intog en god middag, drack underbart goda ölen Peroni och smakade över den omtalade italienska glassen. Vi blev inte besvikna ;)!
Vi välkomnade sömnen tidigt för att starta tidigt på fredag och utforska staden rejält...
 
 
Vi hade lagt upp resan som såhär: Vi skulle besöka de huvudmonument och attraktioner vi ville se. Och indirekt delat upp så att vi hade ett monument om dagen, för det var det vi trodde vi skulle hinna med... Tji fick vi!
På fredagen startade vi tidigt med att bege oss mot Vatikanstaten. VILKET STÄLLE! Så konstnärligt utformat och fantastiskt att skåda! Man gick med öppen käft och beundrade allt, andaktsfullt och skenheligt...
 
 
Efter att ha surrat runt inne i kyrkan en god stund tog vi tillfället i akt och letade oss fram till Vatikanmuseérna och Sixtinska kapellet. Otroligt vackra rum och tak! Än en gång tappade man nästan andan över hur storslagen, välgjort och vackert allt var. Jag smygtog en bild på Michelangelos tak i Sixtinska kapellet, trots att det var förbjudet. Men min moralkänsla säger mig att jag ej kan publicera bilden, jag bröt redan lite mot lagen om man säger så :P. Kanske jag kommer till himmelriket trots allt :)?
 
Efter detta så var klockan 11.03. Vi hade brukt ENDAST 3 timmar på Vatikanstaten, ett ställe man sagt oss tog hela dagen! Men inte för Julia och Lina inte! Vi är väl från samma fjus från början och ett av släktdragen är en liten hets och effektivitet man sällan stöter på :P.
Vi intog en välförtjänt pizzaoch bestämde oss för att dra och kika på Fontana di Trevi.
 
 
 
Efter att ha glanat en stund på detta monument och knuffats med en miljon andra turister tyckte vi det var dags för Spanska trappan. Så dit knatade vi :)!
 
 
 
Och där på trappan satte vi oss, 29 grader var det vi denna tidpunkten på dagen! Ja, som sagt har vi ju extra mycket myrer i rava så vi kunde ju inte sitta särskilt länge :P. Vi bestämde oss helt enkelt för att leta upp Pantheon, som rekommenderats starkt av min arbetskamrat Ragne.
 
 
 
Vi hade egentligen inte planerat in Pantheon, det kom lite i sista stund. Men det blev mitt och Julias favoritmonument (efter Colosseum :p). Fantastisk gammal byggnad, underbara omgivningar och otroligt storslaget! Vid det här laget började vi bli ganska slitna, Proseccon släckte törsten i våra torra strupar och ett tu tre så började vi bli lite fulla :).
 
SÅ vi bestämde oss för att köpa lite öl och sätta oss på Spanska trappan igen :)!
 
Och där i solnedgången blev vi lite fulla. Vi blev attackerade av försäljare, skrattade högt och pratade om allt mellan himmel och jord. Tills vi fick mindre sittsår och bestämde oss för att dra och se på Fontana di Trevi kvällstid. Så vi knatade dit igen :D!
 
 
 
Väldigt vackert :)! Så nu började vi bli rejält partysugna! Vi letade efter lite pubar men utbudet var lite dåligt så vi käkade istället :). PIZZA! Hamnade på en restaurang där en hysterisk trubadur spelade med glittrande kaninöron. Efter maten gick vi ock köpte ännu fler öl och promenerade till Colosseum , för utan att fatta det hade vi hamnat rätt vid sidan av det :).
Så dit gick vi, och det var en väldigt stor stund för mig :). Som jag har längtat efter att få se mitt första underverk. Och ja, ett par tårar kom.
Så där satt vi i någon timme, min kusin och jag, pratade om livet, drack öl, blev fulla och betraktade det fantastiska monumentet i fullmånens sken.
Hur fantastiskt som helst!
 
Och till slut var denna dagen till ända :P. Och vi hade i princip gjort allt vi tänkt göra på 4 dagar haha :D!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0